Áfonyás-fehércsokis pohárkrém
Elkészítés: könnyű | 5 pohárnyi
Elkészítés: könnyű | 5 pohárnyi
Hozzávalók / 5 pohárnyi:
- 15 dkg fehércsokoládé
- 200 ml tejszín
- 25 dkg mascarpone
- kb 40 dkg áfonya
- 1 dkg étkezési keményítő
- 6 dkg kristálycukor
- 1 csomag babapiskóta
Elkészítés:
- A tejszínt felforrósítom és ráöntöm a csokira. Simára elkeverem és hideg helyre teszem, hogy teljesen kihűljön.
- Az étkezési keményítőt pici vízzel kikeverem. Kb 15 dkg áfonyát kis lábosba teszek 2 evőkanál vízzel és a kristálycukorral. Addig melegítem míg szétesnek a szemek, ekkor hozzáadom a keményítőt és besűrítem. Kiöntöm egy tálba és kihűtöm.
- A mascarponéhoz hozzáöntöm a kihűtött tejszínes csokit és mixerrel szép simára habosítom. Habzsákba töltöm a krémet.
- 5 desszertes poharat előkészítek, babapiskóta darabokat teszek az aljára. Erre jön az áfonyaszósz és friss áfonya, utána a krém. Erre teszek megint egy kis babapiskótát, áfonyát és a krémet. Tetejükre elosztom a maradék áfonyaszószt és rászórom az áfonyaszemeket. Belenyomok mindegyikbe egy egész babapiskótát és hűtőbe teszem tálalásig.