Áfonyás-málnás joghurtos torta

Elkészítés: könnyű | 24 cm torta

Keksz alap


Hozzávalók / 24 cm torta:

  • 25 dkg oreo keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet ledarálom és összekeverem a vajjal. A formába nyomkodom és hűtőbe teszem míg elkészítem a krémeket.

Joghurtos krémek


Hozzávalók:

  • 1 kg görögjoghurt
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg átszitált porcukor
  • 15 dkg áfonya
  • 15 dkg málna
  • 3 csomag zselatin fix
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 1 dl víz

Elkészítés:

  • Az áfonyát fél dl vízzel és 5 dkg kristálycukorral felteszem főni. Mikor elkezd forrni, 1 dkg étkezési keményítőt csomómentesre keverek 3 evőkanál vízzel és a gyümölcshöz adom. Jól besűrítem, kiöntöm egy tálba és kihűtöm. A málnás pürét ugyanígy készítem el.
  • A görög joghurtot elkeverem a mascarponéval és a porcukorral. Hozzászórom a fixálót és csomómentesre keverem. Háromfelé osztom a krémet.
  • Az alap köré wax fóliát teszek. Az első adagba belekeverem az áfonya pürét és az előkészített alapra kenem. Hűtőbe teszem fél órára.
  • A másodikba a málnapürét keverem és óvatosan az áfolyás krémre kenem. Újra hűtőbe teszem fél órára. A harmadik krémet pedig simán rákenem a málnásra. Hűtőbe teszem minimum 6-7 órára.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 20 dkg áfonya

Elkészítés:

  • A jól behűtött torta tetejét tetszés szerint kirakom a gyümölcsökkel.

További képek