Áfonyás-málnás joghurtos torta
Elkészítés: könnyű | 24 cm torta
Elkészítés: könnyű | 24 cm torta
Keksz alap
Hozzávalók / 24 cm torta:
- 25 dkg oreo keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet ledarálom és összekeverem a vajjal. A formába nyomkodom és hűtőbe teszem míg elkészítem a krémeket.
Joghurtos krémek
Hozzávalók:
- 1 kg görögjoghurt
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg átszitált porcukor
- 15 dkg áfonya
- 15 dkg málna
- 3 csomag zselatin fix
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dkg étkezési keményítő
- 1 dl víz
Elkészítés:
- Az áfonyát fél dl vízzel és 5 dkg kristálycukorral felteszem főni. Mikor elkezd forrni, 1 dkg étkezési keményítőt csomómentesre keverek 3 evőkanál vízzel és a gyümölcshöz adom. Jól besűrítem, kiöntöm egy tálba és kihűtöm. A málnás pürét ugyanígy készítem el.
- A görög joghurtot elkeverem a mascarponéval és a porcukorral. Hozzászórom a fixálót és csomómentesre keverem. Háromfelé osztom a krémet.
- Az alap köré wax fóliát teszek. Az első adagba belekeverem az áfonya pürét és az előkészített alapra kenem. Hűtőbe teszem fél órára.
- A másodikba a málnapürét keverem és óvatosan az áfolyás krémre kenem. Újra hűtőbe teszem fél órára. A harmadik krémet pedig simán rákenem a málnásra. Hűtőbe teszem minimum 6-7 órára.
Díszítés
Hozzávalók:
- 20 dkg málna
- 20 dkg áfonya
Elkészítés:
- A jól behűtött torta tetejét tetszés szerint kirakom a gyümölcsökkel.