Amerikai cukormázas fánk
Elkészítés: könnyű | 20 db
Elkészítés: könnyű | 20 db
Fánk
Hozzávalók / 20 db:
- 50 dkg liszt
- 2 dl langyos tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
- A cukrot, vaníliát, olvasztott vajat és a tojást egy fakanállal összekeverem. Hozzáadom a sütőport és a langyos tejet. Keverem, és apránként hozzáadom a lisztet.
- Alaposan összedolgozom és hagyom kelni kb 35-40 percet. Lisztezett deszkán átgyúrom, és kb 2 cm vastagra kinyújtom. Pohárral kiszaggatom és egy pici szúróval kiszúrom a belsejét.
- Forró olajban gyorsan kisütöm, vagy 200°C-os sütőben kb 10-15 percig sütöm. Tetejét bevonom a cukormázzal.
Cukormáz
Hozzávalók:
- 30 dkg porcukor
- 8 evőkanál meleg víz
Elkészítés:
- A porcukrot átszitálom és a meleg vízzel apránként csomómentesre kikeverem. Tálkákba adagolom és tetszés szerint színezem. Belemártom a fánkokat és rácson hagyom száradni.