Amerikai cukormázas fánk

Elkészítés: könnyű | 20 db

Fánk


Hozzávalók / 20 db:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

  • A cukrot, vaníliát, olvasztott vajat és a tojást egy fakanállal összekeverem. Hozzáadom a sütőport és a langyos tejet. Keverem, és apránként hozzáadom a lisztet.
  • Alaposan összedolgozom és hagyom kelni kb 35-40 percet. Lisztezett deszkán átgyúrom, és kb 2 cm vastagra kinyújtom. Pohárral kiszaggatom és egy pici szúróval kiszúrom a belsejét.
  • Forró olajban gyorsan kisütöm, vagy 200°C-os sütőben kb 10-15 percig sütöm. Tetejét bevonom a cukormázzal.

Cukormáz


Hozzávalók:

  • 30 dkg porcukor
  • 8 evőkanál meleg víz

Elkészítés:

  • A porcukrot átszitálom és a meleg vízzel apránként csomómentesre kikeverem. Tálkákba adagolom és tetszés szerint színezem. Belemártom a fánkokat és rácson hagyom száradni.

További képek