Apám piskótája fahéjas morzsával
Elkészítés: könnyű | 1 tepsi (23x30cm)
Elkészítés: könnyű | 1 tepsi (23x30cm)
Piskóta
Hozzávalók / 1 tepsi (23x30cm):
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 1dl olaj
- 30 dkg görög joghurt
- 20 dkg liszt + 10 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kis üveg meggybefőtt leszűrve
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
- A tojásokat a cukorral és fahéjjal jól elkeverem.
- Hozzáadom az olajat és a joghurtot, simára elkeverem.
- Hozzászitálom a lisztet és a sütőport.
- Tepsibe öntöm és ráhalmozom a meggyet.
Fahéjas morzsa
Hozzávalók:
- 8 dkg barnacukor
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
- Összedolgozom a hozzávalókat és a sütemény tetejére szórom.
- 200°C-os sütőben kb 20percig sütöm, míg szépen megbarnul, tűpróbával ellenőrzöm.