Aszalt meggyes túrós lepény
Elkészítés: könnyű | 23x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 23x30 cm tepsi
Tészta
Hozzávalók / 23x30 cm tepsi:
- 20 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 10 dkg hideg vaj
- 8 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál joghurt
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A lisztet összekeverem a cukorral/sóval/sütőporral és elmorzsolom benne a hideg vajat.
- Hozzáadom a tojássárgáját és a joghurtot és pici liszttel gyorsan összeállítom a tésztát.
- Folpackba csomagolom és kb fél órára a hűtőbe teszem.
- A sütőpapíros tepsi méreténél kicsit nagyobbra nyújtom a tésztát, belehelyezem, megszúrkálom és 170°C-on 10 percig elősütöm.
- A maradék tésztát összegyúrom és a mélyhűtőbe teszem.
Túrókrém
Hozzávalók:
- 70 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja és 1 evőkanál leve
- 8 dkg asztalt meggy
Elkészítés:
- A túrót áttöröm, ízesítem a cukorral és a citrom héjával és 1 kanál levével.
- Belekavarom a tojássárgáját és az aszalt meggyet is.
- Az elősütött tésztán egyenletesen elsimítom a tölteléket.
- A maradék lefagyasztott tésztát lereszelem és elosztom a túró tetején.
- Visszateszem a sütőbe és 170°C-on további 30-35 percig sütöm, míg barnulni kezd a teteje.
Tippek
- A fagyasztott tésztát nagylyukú reszelőn reszeljük le.
- Más aszalt vagy friss gyümölcsöt is használhatunk.