Baileys őzgerinc
Elkészítés: könnyű | őzgerinc forma
Elkészítés: könnyű | őzgerinc forma
Sütemény
Hozzávalók / őzgerinc forma :
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl baileys likőr
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
Elkészítés:
- A vajat kikeverem a cukorral és hozzáadom a tojásokat.
- Beleöntöm a tejet és a likőrt és jól elkeverem.
- Rászitálom a lisztet a sütőporral és kivajazott kilisztezett őzgerinc formába öntöm. 170°C-on kb 30-35 percig sütőm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Öntet
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál baileys likőr
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál dekorcukor
Elkészítés:
- A mascarponét elkeverem az átszitált porcukorral és a likőrrel. A kihűlt sütemény tetejére öntöm.
- Megszórom a dekorcukorral. Tálalásig hűtőbe teszem.