Belga csokis kuglóf
Elkészítés: könnyű | 22 cm-es kuglófforma
Elkészítés: könnyű | 22 cm-es kuglófforma
Kuglóf
Hozzávalók / 22 cm-es kuglófforma:
- 10 dkg belga étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 10 dkg kristálycukor + 10 dkg barnacukor
- 8 dkg holland kakaópor
- 35 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 150 ml joghurt
- 2 dl tej
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
- A csokit a vajjal összeolvasztom és simára keverem. Az egész tojásokat a cukrokkal addig keverem, míg a cukor feloldódik.
- A vajas csokihoz hozzáadom az olajat, tejet, utána a joghurtot. Hozzáadom a tojásos masszát és jól elkeverem.
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a kakaóport a keverékbe szitálom és addig kevergetem, míg teljesen csomómentes lesz.
- Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntöm és 170°C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm. A sütés felénél letakarom alufóliával, nehogy megégjen a teteje. Tűpróbával ellenőrzöm és kihűtöm.
Öntet és díszítés
Hozzávalók:
- 10 dkg belga étcsokoládé
- 140 ml sűrített tej
- pár szem málna
Elkészítés:
- Az étcsokoládét a sűrített tejjel összemelegítem és simára keverem. Leöntöm a szósszal a kihűlt kuglófot és a gyümölcsökkel díszítem.