Belga csokis sajttorta
Elkészítés: könnyű | 20 cm-es forma
Elkészítés: könnyű | 20 cm-es forma
Alap
Hozzávalók / 20 cm-es forma:
- 18 dkg darált fűszeres keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet a vajjal összekeverem és egy 22cm átmérőjű kivehető aljú formába nyomkodom. 170°C-ra előmelegített sütőben 8 percig elősütöm.
Krém
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg belga csokoládé
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
- A csokit megolvasztom és félre teszem. A mascarponét a cukorral kikeverem, hozzáadom egyesével a tojásokat, utána belekeverem a csokit. Simára keverem és az előkészített alapra öntöm.
- 170°C-ra előmelegített sütőben kb 45-50 percig sütöm. Mikor kiveszem még kicsit remegősnek kell lennie a közepének, de a beleszúrt pálcán már nem folyik. Szobahőmérsékletűre hűtöm és beteszem a hűtőbe 4-5 órára.
Díszítés
Hozzávalók:
- 15 dkg belga csokoládé
- kókuszreszelék
Elkészítés:
- A csokit megolvasztom és a teljesen kihűlt sütemény tetejére öntöm. Kókuszreszelékkel díszítem.