Bibircsók
Elkészítés: könnyű | kb 22 db
Elkészítés: könnyű | kb 22 db
Hozzávalók / kb 22 db:
- 23 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 28 dkg liszt
- csipet só
- 3 evőkanál tetszés szerinti lekvár
Elkészítés:
- A puha vajat a porcukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojássárgáját, csipet sót és a vaníliakivonatot.
- Hozzáadom a lisztet és simára összegyúrom. Kis golyókat formázom belőle és sütőpapírozott tepsibe pakolom. Hüvelykujjammal nyomok bele egy lyukat és mindegyiket feltöltöm lekvárral.
- 170°C-ra előmelegített sütőben kb 10-12 percig sütöm, míg a széle barnulni kezd.