Bibircsók

Elkészítés: könnyű | kb 22 db

Hozzávalók / kb 22 db:

  • 23 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 28 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 evőkanál tetszés szerinti lekvár

Elkészítés:

  • A puha vajat a porcukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojássárgáját, csipet sót és a vaníliakivonatot.
  • Hozzáadom a lisztet és simára összegyúrom. Kis golyókat formázom belőle és sütőpapírozott tepsibe pakolom. Hüvelykujjammal nyomok bele egy lyukat és mindegyiket feltöltöm lekvárral.
  • 170°C-ra előmelegített sütőben kb 10-12 percig sütöm, míg a széle barnulni kezd.

További képek