Brownie torta
Elkészítés: könnyű | 26 cm szilikonforma
Elkészítés: könnyű | 26 cm szilikonforma
Tejcsokis ganace
Hozzávalók / 26 cm szilikonforma:
- 200 ml tejszín
- 20 dkg tejcsokoládé
Elkészítés:
- A tejszínt forróra melegítem, beletördelem a csokoládét és simára keverem. Átöntöm egy tálba, megvárom míg szoba hőmérsékletűre hül, és beteszem a hűtőbe legalább 7-8 órára, de legjobb egész éjszakára. Egészen sűrűre kell összeállnia.
- Másnap vagy minimum 7-8 óra elteltével, mixerrel kihabosítom. Habzsákba töltöm és a brownie tetejét kidíszítem vele.
Brownie alap
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 5 dkg rétes liszt + 5 dkg sima liszt
Elkészítés:
- A csokit és a vajat gőz felett összeolvasztom. Hozzákeverem a cukrot, leveszem a gőzről és hagyom kicsit hűlni.
- Egyesével hozzákeverem a tojásokat, végül a liszteket is. Szilikon formába töltöm és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 18-22 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
Díszítés
Hozzávalók:
- 100 ml tejszín
- 1 evőkanál porcukor
- dekor cukor, tördelt csokoládé
Elkészítés:
- A tejszínt a porcukorral keményre felverem és a sütemény közepére halmozom. A dekor cukorral és a csokival megszórom.
Tippek
- A tejcsokis ganace-t mindenképp előző nap készítsük el, mert a csokis tejszínnek idő kell, hogy megfelelően besűrűsödjön. Másnap viszont csak ki kell habosítani, és már lehet is vele díszíteni.