Canelé

Elkészítés: könnyű | 16 db

Hozzávalók / 16 db :

  • 2 tojássárgája + 1 egész tojás
  • 500 ml tej
  • 20 dkg cukor
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 13 dkg liszt
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 kupica rum
  • szárított gyümölcsök

Elkészítés:

  • A tojássárgákat és az egész tojást a cukor felével fehéredésig keverem. A tejet közben felmelegítem a maradék cukorral.
  • A tojásokhoz hozzáöntöm a vajat és a vaníliát. Belekeverem a tej felét, majd a liszt felét. Csomómentesre kikeverem majd hozzáadom a maradék tejet és a lisztet is. Beleöntöm a rumot és átszűröm az egészet.
  • A sütőt 220°C-ra (alsó felső sütéssel középen) előmelegítem. A krémet szilikon canelé formába adagolom, szórok rá kis mazsolát és vörösáfonyát. Először 15 percig sütöm. Leveszem a hőfokot 180°C-ra és így sütöm még bő 1 órát.
  • A külsejének keményebbnek barnábbnak kell lennie, a belsejének pedig lágyabbnak. Ha átsültek, a formából kiveszem a sütiket és porcukorral megszórva tálalom.

További képek