Citromos joghurtos sajttorta
Elkészítés: könnyű | 22 cm forma
Elkészítés: könnyű | 22 cm forma
Kakaós alap
Hozzávalók / 22 cm forma:
- 25 dkg kakaós keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet ledarálom és összekeverem az olvasztott vajjal. Egy 22 cm kivehető aljú vagy csatos tortaforma aljára sütőpapírt teszek és beleöntöm a keveréket. Egy pohár aljával lenyomkodom és hűtőbe teszem, míg elkészítem a krémet.
Krém
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg görögjoghurt
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag zselatin fix
- 1 citrom leve
- citrom vagy mentalevél díszítésnek
Elkészítés:
- A mascarponét összekeverem a joghurttal és a porcukorral. Hozzáadok 3 nagy evőkanál átszűrt citromlevet.
- Rászórom a fixálót és teljesen csomómentesre keverem. A keksz alapon elsimítom a krémet és hűtőbe teszem minimum 5-6 órára, de legjobb egész éjszakára.
- Másnap óvatosan kiveszem a formából és díszítem a menta- vagy citrom levelével.