Citromos keksz
Elkészítés: könnyű | kb 30 db
Elkészítés: könnyű | kb 30 db
Keksz alap
Hozzávalók / kb 30 db:
- 12.5 dkg puha vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 citrom héja
- 3 evőkanál citromlé
- fél teáskanál sütőpor
- 25 dkg liszt
- csipet só
Elkészítés:
- A cukrot a vajjal egy fakanállal jól kikeverem.
- Hozzáadom a tojást, a citrom héját és levét, azután több részletben beleszitálom a lisztet a sütőporral.
- Simára keverem. Leterítek egy folpackkot és csíkban elosztom rajta a tésztát. Feltekerem és beteszem a hűtőbe minimum 1,5-2 órára, de legjobb egész éjszakára.
- A sütőt 180°C-ra előmelegítem, a tésztát kitekerem a folpackból és kb 1 cm-es kis korongokat vágok belőle. Sütőpapírozott tepsibe helyezem és kb 10-12 perc alatt megsütöm.
Máz
Hozzávalók:
- 3-4 evőkanál citromlé
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
- A porcukrot átszitálom és teljesen simává keverem a citromlével. Annyi citromlevet adok hozzá, hogy picit folyós legyen. A kekszek tetejét belemártom a mázba és rácsra teszem míg megköt rajta.
Tippek
- A tésztát nem muszáj pihentetni, hanem rögtön ki is lehet sütni.
- Ha látom, hogy picit már barnul az alja akkor már jó is, a tetejének világosnak kell maradnia.