Citromos kuglóf
Elkészítés: könnyű | 22,8 cm kuglófforma
Elkészítés: könnyű | 22,8 cm kuglófforma
Kuglóf
Hozzávalók / 22,8 cm kuglófforma:
- 42 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 24 dkg puha vaj (laktózmentes)
- 2,5 dl tej (laktózmentes)
- 38 dkg cukor
- 3 tojás
- 4 evőkanál citromlé (50ml)
- 4 citrom héja
Elkészítés:
- A citromok héját lereszelem, kifacsarom a levüket és átszűröm.
- A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom egyesével a tojásokat.
- Beleöntöm a citromlevet és a citromok héját.
- A lisztet összekeverem a sütőporral és a felét a masszához szitálom. Alaposan elkeverem.
- Hozzáöntöm a tejet, azután a maradék lisztet. Kivajazott, kilisztezett formába öntöm és 180°C-on kb 1 órát sütöm. A fele időnél letakarom alufóliával.
- Tűpróbával ellenőrözöm. Kiborítom a formából és tálcára teszem.
Citrom szirup
Hozzávalók:
- 10 dkg kristálycukor
- 4 evőkanál citromlé (50 ml)
Elkészítés:
- A cukrot és a citromlevet mikróban felforrósítom és simára keverem. A kuglófot még forrón megszurkálom pálcikával és megkenem a sziruppal.
Máz
Hozzávalók:
- 22 dkg porcukor
- 4 evőkanál citromlé (50 ml)
- 1 citrom és 1 lime héja díszítésnek
Elkészítés:
- A porcukrot átszitálom és simára keverem a citromlével. A kuglófra öntöm a mázat. A citrom és a lime héjával díszítem.
Tippek
- Nyugodtan elkészíthetjük ezt a receptet nem laktózmentes hozzávalókból is.
- A kuglófba keverhetünk aszalt gyümölcsöket, kandírozott citromhéjat is.