Citromos túrós tekert piskóta
Elkészítés: közepes | kb 8 szelet
Elkészítés: közepes | kb 8 szelet
Piskóta
Hozzávalók / kb 8 szelet:
- 7 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- Tojásokat szétválasztom, fehérjét pici sóval jó keményre felverem. Lisztet átszitálom a kakaóporral együtt.
- Sárgáját a cukorral fehéredésig keverem és felváltva óvatosan hozzáadom a kakaós lisztet és a fehérjehabot.
- Nagy sütőpapíros tepsiben 180°C-on 12 perc alatt megsütöm.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 50 dkg áttört túró
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
- A mascarponét összekeverem a túróval/porcukorral/citrom levével és héjával.
Összeállítás
- Piskótát lemérem és vízszintesen 4 csíkra vágom. Nekem 8cm-es csíkok lettek.
- Megkenem a csíkokat a krém 3/4 részével.
- A megkent csíkokat spirál formában elkezdem feltekerni. Ha egyet feltekertem ráteszem a másikra és azzal együtt lesz egyre szélesebb.
- Tortatálra teszem és megkenem a maradék krémmel.
Díszítés
Hozzávalók:
- 1 citrom
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
- Citromot karikára vágom és megszórom a cukorral hogy levet eresszen.
- Tálalás előtt a tortára pakolom a citrom szeleteket.