Créme brulée sajttorta kocka

Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma

Hozzávalók / 20x20 cm forma:

  • 20 dkg darált keksz
  • 9 dkg olvasztott vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg kristálycukor
  • 100 ml tejszín
  • 3 tojás
  • 175g tejföl (20%)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

  • A darált kekszet összeforgatom az olvasztott vajjal, és egy sütőpapírral bélelt 20x20 cm forma alján egyenletesen elterítem. Egy pohárral lenyomkodom és 160°C-ra előmelegített sütőben 8 percig elősütöm.
  • Míg sül az alap elkészítem a krémet. Ehhez a mascarponét kikeverem a cukorral, tejföllel, tejszínnel és a vaníliakivonattal. (A tejszínt simán hozzáöntöm, nem verem fel). Egyesével hozzáadom a tojásokat és mindegyikkel alaposan elkeverem.
  • A krémet az elősütött alapra öntöm és 160°C-os sütőben (alsó-felső sütéssel középen) kb 35-40 percig sütöm. A közepének még remegősnek kell maradnia, de már nem ragad rá a beleszúrt pálcára. Szoba hőmérsékletűre hűtöm, azután beteszem a hűtőbe kb 3-4 órára.
  • Levágom a széleit és szeletekre vágom. Megszórom kristálycukorral és szakácsfáklyával rákaramellizálom a cukrot.

További képek