Csoki kosár extrákkal
Elkészítés: közepes | 24 db kosár
Elkészítés: közepes | 24 db kosár
Csoki kosarak
Hozzávalók / 24 db kosár:
- 24 db mini muffin kapszli
- 40 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
- A csokoládét gőz felett megolvasztom és egy kenőecset segítségével kikenem a kapszlikat.
- Hűtőbe teszem és ha megszáradt megismétlem a kenést. Fontos, hogy a szélein is elég csoki legyen, különben nem lesz elég erős, hogy megtartsa a tölteléket.
- Ha az összes csokit elhasználtam, felhasználásig hűtőben tartom a kosarakat.
Karamellizált gyümölcsök
Hozzávalók:
- 2 alma
- 2 körte
- 2 banán
- 20 dkg cukor + 2 evőkanál víz
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
- A gyümölcsöket megtisztítom, meghámozom és felkockázom. A tejszínt felmelegítem.
- A cukrot a vízzel egy vastagabb falú serpenyőbe öntöm és kevergetés nélkül picit néha rázogatva megvárom míg borostyán színű lesz.
- Ekkor beleöntöm a tejszínt alaposan elkeverem. Rászórom a gyümölcsöket és folyamatosan kevergetve kb 5 percig főzöm.
- Leveszem a tűzről és kihűtöm.
Vanília krém
Hozzávalók:
- 1 főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 250 ml tejszín
- 12 dkg cukor
- Kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
- A pudingport egy 1,5 dl tejjel és a cukorral alaposan kikeverem.
- A többi tejet forrásig hevítem és beleöntöm a pudingot. Addig keverem míg egész sűrű nem lesz. Kihűtöm.
- A tejszínt felverem és a hideg pudinggal összekeverem. Habzsákba töltöm a krémet.
Összeállítás
- A csoki kapszlikról hideg kézzel, óvatosan lefejtem a papírt. Beleteszek egy kanálnyi karamellizált gyümölcsöt és rányomom a krémet.
- Kakaóporral megszórom és tálalásig hideg helyre teszem.