Csokis-diós pöffeteg
Elkészítés: könnyű | kb 40 db
Elkészítés: könnyű | kb 40 db
Hozzávalók / kb 40 db:
- 35 dkg liszt
- 18 dkg csoki (tej + ét)
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
- porcukor a hempergetéshez
Elkészítés:
- A csokit a vajjal mikróban megolvasztom és simára keverem. A tojásokat a cukorral elkeverem, hozzáadom a csokoládét.
- Beleszórom a lisztet, sütőport és a darált diót. Lisztezett kézzel kis golyókat formázom belőle és porcukorban meghempergetem. Sütőpapírozott tepsibe pakolom és 180°C-ra előmelegített sütőben pontosan 10 percig sütöm. Ezalatt szépen berepedezik a teteje és kissé barna lesz az alja.
- Kiveszem a sütőből és 1-2 percet várok hűljön, mert ilyenkor még nagyon törékeny. Utána óvatosan rácsra pakolom. Finom puha marad még másnap is!