Csokis-diós pöffeteg

Elkészítés: könnyű | kb 40 db

Hozzávalók / kb 40 db:

  • 35 dkg liszt
  • 18 dkg csoki (tej + ét)
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • porcukor a hempergetéshez

Elkészítés:

  • A csokit a vajjal mikróban megolvasztom és simára keverem. A tojásokat a cukorral elkeverem, hozzáadom a csokoládét.
  • Beleszórom a lisztet, sütőport és a darált diót. Lisztezett kézzel kis golyókat formázom belőle és porcukorban meghempergetem. Sütőpapírozott tepsibe pakolom és 180°C-ra előmelegített sütőben pontosan 10 percig sütöm. Ezalatt szépen berepedezik a teteje és kissé barna lesz az alja.
  • Kiveszem a sütőből és 1-2 percet várok hűljön, mert ilyenkor még nagyon törékeny. Utána óvatosan rácsra pakolom. Finom puha marad még másnap is!

További képek