Csokis kekszszalámi

Elkészítés: könnyű | 1 rúd

Hozzávalók / 1 rúd:

  • 40 dkg keksz
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 5 dkg sótlan pisztácia
  • 8 dkg mandula
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 16 dkg vaj

Elkészítés:

  • A tejet, vajat, csokit és a cukrot egy kis lábosban összemelegítem, simára keverem.
  • A keksz felét ledarálom, másik felét kicsi darabokra tördelem és egy nagy tálba teszem mindet. A mandulát és pisztáciát is felaprítom és a narancshéjjal, rummal együtt a kekszhez adom.
  • Rászórom a kakaóport és beleöntöm a tejes-vajas elegyet. Egy spatulával átkeverem a masszát. Sűrűnek de formázhatónak kell lennie. Beteszem a hűtőbe egy órára.
  • Ha már kicsit összeállt, folpackkon elterítem szalámi formára. Becsomagolom és hűtőbe teszem egy éjszakára. Miközben pihen és már elég kemény a szalámi, kiszedem a folpackból és összegyűrt sütőpapírba csavarom, hogy kicsit göcsörtös legyen.
  • Másnap porcukorba forgatom és szeletelem.

További képek