Csokis kekszszalámi
Elkészítés: könnyű | 1 rúd
Elkészítés: könnyű | 1 rúd
Hozzávalók / 1 rúd:
- 40 dkg keksz
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rumaroma
- 5 dkg sótlan pisztácia
- 8 dkg mandula
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- 10 dkg tejcsokoládé
- 1,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 16 dkg vaj
Elkészítés:
- A tejet, vajat, csokit és a cukrot egy kis lábosban összemelegítem, simára keverem.
- A keksz felét ledarálom, másik felét kicsi darabokra tördelem és egy nagy tálba teszem mindet. A mandulát és pisztáciát is felaprítom és a narancshéjjal, rummal együtt a kekszhez adom.
- Rászórom a kakaóport és beleöntöm a tejes-vajas elegyet. Egy spatulával átkeverem a masszát. Sűrűnek de formázhatónak kell lennie. Beteszem a hűtőbe egy órára.
- Ha már kicsit összeállt, folpackkon elterítem szalámi formára. Becsomagolom és hűtőbe teszem egy éjszakára. Miközben pihen és már elég kemény a szalámi, kiszedem a folpackból és összegyűrt sütőpapírba csavarom, hogy kicsit göcsörtös legyen.
- Másnap porcukorba forgatom és szeletelem.