Csokis-meggyes pudingos kocka
Elkészítés: könnyű | 23x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 23x30 cm tepsi
Piskóta alap
Hozzávalók / 23x30 cm tepsi:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dl tej
- 2 dkg kakaópor
- 0,75 dl olaj
Elkészítés:
- A sütőt 160°C-ra előmelegítem, és a tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici sóval háromnegyedig felverem, utána 2 részletben hozzáadom a cukor felét. Fényes fehér habot verek belőle, mintha habcsókot készítenék.
- A cukor másik felét a tojások sárgájával és a tejjel elkezdem kikeverni, közben hozzáadom az olajat. A lisztbe belekeverem a kakaóport, sütőport, és a sárgájás masszába szitálom. Alaposan elkeverem és a fehérjehabbal lazítom, amit óvatosan 3 részletben adok hozzá.
- A masszát 22x30 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és (középen) alsó felső sütéssel, kb 20-25 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtöm.
Krémek
Hozzávalók:
- 200 ml tejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 csomag főzős pudingpor
- 1 l tej
- 18 dkg cukor
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 dkg étkezési keményítő
- 50 ml meggylé
Elkészítés:
- A tejszínt felforralom és belekockázom az étcsokoládét. Teljesen simává keverem és ha kihűlt a hűtőbe teszem minimum 1-2 órára, de legjobb egész éjszakára.
- A két csomag pudingport kb 1 dl tejben csomómentesre keverem. A többi tejet a cukorral felforralom, hozzáadom a pudingot és sűrűre főzöm. Két tálba öntöm és kihűtöm.
- A meggyet összenyomkodom, 50 ml meggylével együtt felteszem főni. Ha már rottyant egyet, a keményítőt kis tálkában 4 evőkanál meggylével kikeverem, a meggyhez adom és jól besűrítem. Kiöntöm egy tálba és ezt is kihűtöm.
- Az egyik pudingot összekeverem a csokis krémmel, a másikat a meggyessel.
Összeállítás
- A kihűlt piskótát 3 részre vágom. Tálcára teszem, állítható állványt teszek köré és megkenem a csokis krém felével. Erre teszem a második lapot, amit megkenek a meggyes krémmel. Az utolsó lap következik, amit a maradék csokis krémmel kenek meg. Hűtőbe teszem minimum 5-6 órára és utána szeletelem.