Desszertgolyók
Elkészítés: könnyű | kb 100 db
Elkészítés: könnyű | kb 100 db
Bőségszaru
Hozzávalók / kb 100 db:
- 2x25 dkg leveles tészta
- 1 tojás
Elkészítés:
- Sütőpapírból és alufóliából nagyobb golyókat formázom és betekerem alufóliába. Szaruformát próbálok belőle kialakítani, bekenem kis vajjal, rátekerem a tésztát, és lekenem a tojással. 200°C-on szép pirosra sütöm. Kihűtöm. Az alját megvágom és óvatosan kiveszem az alufóliát.
Raffaello golyó
Hozzávalók:
- 15 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg tejpor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg cukor
- 50 ml víz
Elkészítés:
- Vízből és a cukorból szirupot főzök. Hozzáadom a tejport, vajat és a kókuszt. Egy tálba teszem és míg nem formázom addig hűtőben tartom. A formázáshoz plussz kókuszt használok. Egész mandulát is rakhatunk a közepébe.
Kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál rumaroma
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej
- baracklekvár
Elkészítés:
- Minden hozzávalót összekeverek és annyi baracklekvárt adok hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Hűtőbe teszem, míg formázom.
Puncsgolyó
Hozzávalók:
- 5 dkg cukor + 50 ml víz
- 2 dkg mazsola
- 20 dkg darált keksz
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál rumaroma
- 1 evőkanál baracklekvár
- pár csepp piros ételfesték
Elkészítés:
- A vízből és cukorból szirupot főzök, beleteszem a mazsolát és hagyom kicsit állni. Összekeverem a többi hozzávalóval és hűtőbe teszem, amíg kiformázom.
Zserbógolyó
Hozzávalók:
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált keksz
- 12 dkg baracklekvár
Elkészítés:
- Összekeverem a hozzávalókat, és hűtőbe teszem formázásig. Csokiba is márthatjuk.
Mandulagolyó
Hozzávalók:
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg darált keksz
- 3 dkg porcukor
- pár csepp mandulaaroma/zöld ételfesték
- pici tej
Elkészítés:
- Összekeverem a hozzávalókat és hűtőbe teszem formázásig.
Tippek
- Tálra teszem a bőségszarut és megtámasztom gyümölcsökkel. Bele és körbe is teszek golyókat, kedvünk szerint forgassuk meg őket még kókuszreszelékben.