Desszertgolyók

Elkészítés: könnyű | kb 100 db

Bőségszaru


Hozzávalók / kb 100 db:

  • 2x25 dkg leveles tészta
  • 1 tojás

Elkészítés:

  • Sütőpapírból és alufóliából nagyobb golyókat formázom és betekerem alufóliába. Szaruformát próbálok belőle kialakítani, bekenem kis vajjal, rátekerem a tésztát, és lekenem a tojással. 200°C-on szép pirosra sütöm. Kihűtöm. Az alját megvágom és óvatosan kiveszem az alufóliát.

Raffaello golyó


Hozzávalók:

  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg tejpor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg cukor
  • 50 ml víz

Elkészítés:

  • Vízből és a cukorból szirupot főzök. Hozzáadom a tejport, vajat és a kókuszt. Egy tálba teszem és míg nem formázom addig hűtőben tartom. A formázáshoz plussz kókuszt használok. Egész mandulát is rakhatunk a közepébe.

Kókuszgolyó


Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl tej
  • baracklekvár

Elkészítés:

  • Minden hozzávalót összekeverek és annyi baracklekvárt adok hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Hűtőbe teszem, míg formázom.

Puncsgolyó


Hozzávalók:

  • 5 dkg cukor + 50 ml víz
  • 2 dkg mazsola
  • 20 dkg darált keksz
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • pár csepp piros ételfesték

Elkészítés:

  • A vízből és cukorból szirupot főzök, beleteszem a mazsolát és hagyom kicsit állni. Összekeverem a többi hozzávalóval és hűtőbe teszem, amíg kiformázom.

Zserbógolyó


Hozzávalók:

  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált keksz
  • 12 dkg baracklekvár

Elkészítés:

  • Összekeverem a hozzávalókat, és hűtőbe teszem formázásig. Csokiba is márthatjuk.

Mandulagolyó


Hozzávalók:

  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg darált keksz
  • 3 dkg porcukor
  • pár csepp mandulaaroma/zöld ételfesték
  • pici tej

Elkészítés:

  • Összekeverem a hozzávalókat és hűtőbe teszem formázásig.

Tippek


  • Tálra teszem a bőségszarut és megtámasztom gyümölcsökkel. Bele és körbe is teszek golyókat, kedvünk szerint forgassuk meg őket még kókuszreszelékben.

További képek