Dióhabos linzer
Elkészítés: könnyű | kb 40db
Elkészítés: könnyű | kb 40db
Linzerhez
Hozzávalók / kb 40db:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hidegebb vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom héja
- 1 evőkanál hideg víz
Elkészítés:
- A lisztet, porcukrot, citrom héját és a vajat gyors mozdulatokkal összemorzsolom.
- Hozzáadom a tojássárgáját és 1 evőkanál hideg vizet. Gyorsan összegyúrom, folpackba csomagolom és beteszem kb 35 percre a hűtőbe.
- A pihentetés után a tésztát kb 3-4 mm vastagra kinyújtom és köröket szaggatok, sütőpapírozott tepsibe pakolom.
Dióhabhoz
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
- A fehérjéket csipet sóval és pár csepp citromlével keményre felverem. A diót összekeverem a porcukorral és óvatosan, több részletben a fehérjehabhoz adom. Csillagcsöves habzsákba töltöm és a körök tetejére nyomok egy adagot. Középre nyomjuk a habot, mert egy kicsit elterül majd a sütés során.
- 190°C-ra előmelegített sütőben sütöm (alsó-felső sütéssel középen) kb 12-14 percig. Figyeljük, mikor elkezd barnulni a széle készen is van.
Tippek
- Variálhatjuk a feltéteket kedvünk szerint akár kókusszal is, vagy a dióhab alá jól megy pici savanykás lekvár is!