Dióhabos meggyes szelet

Elkészítés: könnyű | 30x40 cm tepsi

Alap


Hozzávalók / 30x40 cm tepsi:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 14 dkg tejföl

Elkészítés:

  • A lisztet átszitálom a porcukorral és a sütőporral. Elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a tojássárgáját, tejfölt és összeállítom a tésztát. Hűtőbe teszem felhasználásig.

Meggyes rész


Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott meggy (vagy befőtt)
  • 6 dl meggylé a befőttből vagy víz
  • 2,5 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor (ha vízzel készítjük, a befőttlé cukros)

Elkészítés:

  • A pudingporokat elkeverem kb 2 dl meggylével vagy vízzel. A meggyet a maradék vízzel vagy befőttlével felteszem főni. Ha már elkezdett forrni, kicsit szétnyomkodom és beleöntöm a pudingport. Ha besűrűsödött, kiöntöm egy tálba, hogy hüljön.

Dióhab


Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 18 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió

Elkészítés:

  • A fehérjéket pici sóval felverem. Közben több részletben hozzáadom a cukrot és fényes, kemény habbá verem, mint a habcsókot. Óvatosan elkeverem a dióval.

Összeállítás


  • A tésztát a tepsim méretére kinyújtom, beleillesztem és villával megszurkálom. Megkenem a meggyes sűrítménnyel, erre kenem a dióhabot. 170°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) kb 20-25 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

További képek