
Dióhabos meggyes szelet
Elkészítés: könnyű | 30x40 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 30x40 cm tepsi
Alap
Hozzávalók / 30x40 cm tepsi:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj/margarin
- 18 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 2 teáskanál sütőpor
- 14 dkg tejföl
Elkészítés:
- A lisztet átszitálom a porcukorral és a sütőporral. Elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a tojássárgáját, tejfölt és összeállítom a tésztát. Hűtőbe teszem felhasználásig.
Meggyes rész
Hozzávalók:
- 50 dkg magozott meggy (vagy befőtt)
- 6 dl meggylé a befőttből vagy víz
- 2,5 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor (ha vízzel készítjük, a befőttlé cukros)
Elkészítés:
- A pudingporokat elkeverem kb 2 dl meggylével vagy vízzel. A meggyet a maradék vízzel vagy befőttlével felteszem főni. Ha már elkezdett forrni, kicsit szétnyomkodom és beleöntöm a pudingport. Ha besűrűsödött, kiöntöm egy tálba, hogy hüljön.
Dióhab
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 18 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
Elkészítés:
- A fehérjéket pici sóval felverem. Közben több részletben hozzáadom a cukrot és fényes, kemény habbá verem, mint a habcsókot. Óvatosan elkeverem a dióval.
Összeállítás
- A tésztát a tepsim méretére kinyújtom, beleillesztem és villával megszurkálom. Megkenem a meggyes sűrítménnyel, erre kenem a dióhabot. 170°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) kb 20-25 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
További képek




