Diós-kókuszos kosárka
Elkészítés: könnyű | kb 42 db
Elkészítés: könnyű | kb 42 db
Kosárka
Hozzávalók / kb 42 db:
- 4 tojássárgája
- 5 dkg kristálycukor
- 25 dkg vaj/margarin
- 1 citrom héja
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olaj a formák kikenéséhez
Elkészítés:
- A lisztet elkeverem a sütőporral, cukorral és a citrom héjával.
- Hozzáadom a vajat/margarint és elmorzsolom benne.
- Beleteszem a tojássárgáját és összeállítom a tésztát.
- Kinyújtom kb 3mm vastagságúra és 7,5 cm nagyságú köröket szaggatok ki belőle. A kosárkákat csak annyi olajjal kenem körbe amennyi az ujjamra tapad és már teszem is bele a tészta korongokat.
- Lenyomkodom az alját és a széleit is, mindenhol hasonló vastagságú legyen a tészta. A tetejéről az ujjammal leválasztom a tésztát és töltésig félre teszem a kosárkákat.
Töltelék
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 25 dkg kristálycukor
- pár csepp citromlé
- pici só
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg kókuszreszelék
- ribizli lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
- A tojásfehérjéket pici sóval és pár csepp citromlével félig felverem. Amikor már szép habos elkezdem több részletben hozzáadni a kristálycukrot.
- Fényes és kemény habot verek belőle, mintha habcsókot készítenék. Ha kész 2 felé osztom. Az egyiket összekeverem a dióval a másikat a kókusszal. Habzsákokba töltöm.
Összeállítás
- A kosárkák aljára egy kis ribizli lekvárt teszek. A krémeket rányomom a kosarakra, 180°C-os előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütöm. Ha már a kosárkák széle picit barnul készen van. Kicsit pihentetem, de még melegen kiborítom a formákból.