Diós krémes
Elkészítés: közepes | 25x35 cm tepsi
Elkészítés: közepes | 25x35 cm tepsi
Diós alap
Hozzávalók / 25x35 cm tepsi:
- 20 dkg darált dió
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 5 dkg liszt
Elkészítés:
- A darált diót a liszttel összekeverem. A fehérjéket pici sóval háromnegyedig felverem. Hozzáadom a cukrot több részletben és fényes, kemény habbá verem, mint a habcsókot.
- Beleforgatom a diós lisztet és óvatosan elkeverem. 25x35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
Vanília krém
Hozzávalók:
- 8 tojássárgája
- 20 dkg kristálycukor
- 3,5 dkg étkezési keményítő
- 500 ml tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 25 dkg puha vaj
Elkészítés:
- A tejet a cukor háromnegyedével felteszem melegedni. A többi cukrot a tojássárgájákkal, étkezési keményítővel, vanília kivonattal összekeverem.
- Ha a tej már csípősre melegedett (mikor beleteszem az ujjam és már olyan forró, hogy csíp, de még nem forr) hozzáöntöm a tojásos masszát és folyamatos kevergetés mellett, takarék lángon besűrítem. Kiöntöm egy tálcára a krémet és folpackkal lefedem. Teljesen kihűtöm.
- A vajat kihabosítom, a krémet több részletben hozzáadom és simára keverem. A diós piskótát tálcára teszem, köré állítható téglalap formát teszek. Egyenletesen elkenem rajta a krémet és hűtőbe teszem kb 2 órára.
Habcsók tető
Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg kristálycukor
- 10g étkezési keményítő
- 8 dkg átszitált porcukor
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
- A fehérjét pici sóval és pár csepp citromlével keményre felverem. A kristálycukrot két részletben hozzáadom és addig keverem, míg fényes kemény massza lesz.
- A porcukrot és a keményítőt átszitálom és beleforgatom. Habzsákba töltöm és a sütemény tetejére nyomom. Pici kakaóporral díszítem, hűtőbe teszem tálalásig.