Diós rácsos pite
Elkészítés: könnyű | 24x34 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 24x34 cm tepsi
Tészta
Hozzávalók / 24x34 cm tepsi:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg margarin/vaj
- 1 egész tojás + 1 sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg kristálycukor
- 150g tejföl
- 1 citrom héja
- késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
- A lisztbe belekeverem a cukrot, sütőport és a szegfűszeget. Összemorzsolom a margarinnal, utána hozzáadom a tojást és a tejfölt. Összeállítom a tésztát és letakarva a deszkán pihentetem, míg elkészítem a tölteléket.
Töltelék
Hozzávalók:
- 3-4 evőkanál baracklekvár
- 4 tojásfehérje
- 25 dkg darált dió
- 18-20 dkg porcukor
- 1 citrom héja + pár csepp citromlé
Elkészítés:
- A fehérjéket pici sóval és pár csepp citromlével keményre felverem. A porcukrot a dióval összekeverem és óvatosan a fehérjehabhoz adom.
- A tepsibe sütőpapírt terítek. A pihentetett tésztát félbeosztom. Az egyik felét a tepsim méretére vékonyra kinyújtom és beleillesztem. Villával megszurkálom és megkenem a lekvárral.
- Óvatosan rákenem a dióhabot és elegyengetem. A tészta másik felét is kinyújtom és derelyevágóval csíkokat vágok a tetejére. A maradék tojássárgájákkal bekenem a tésztacsíkok tetejét. 180°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) addig sütöm, míg szép barna lesz.