Diós rácsos pite

Elkészítés: könnyű | 24x34 cm tepsi

Tészta


Hozzávalók / 24x34 cm tepsi:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg margarin/vaj
  • 1 egész tojás + 1 sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 150g tejföl
  • 1 citrom héja
  • késhegynyi szegfűszeg

Elkészítés:

  • A lisztbe belekeverem a cukrot, sütőport és a szegfűszeget. Összemorzsolom a margarinnal, utána hozzáadom a tojást és a tejfölt. Összeállítom a tésztát és letakarva a deszkán pihentetem, míg elkészítem a tölteléket.

Töltelék


Hozzávalók:

  • 3-4 evőkanál baracklekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg darált dió
  • 18-20 dkg porcukor
  • 1 citrom héja + pár csepp citromlé

Elkészítés:

  • A fehérjéket pici sóval és pár csepp citromlével keményre felverem. A porcukrot a dióval összekeverem és óvatosan a fehérjehabhoz adom.
  • A tepsibe sütőpapírt terítek. A pihentetett tésztát félbeosztom. Az egyik felét a tepsim méretére vékonyra kinyújtom és beleillesztem. Villával megszurkálom és megkenem a lekvárral.
  • Óvatosan rákenem a dióhabot és elegyengetem. A tészta másik felét is kinyújtom és derelyevágóval csíkokat vágok a tetejére. A maradék tojássárgájákkal bekenem a tésztacsíkok tetejét. 180°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) addig sütöm, míg szép barna lesz.

További képek