Duna hullám
Elkészítés: könnyű | 22x33 tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x33 tepsi
Alap
Hozzávalók / 22x33 tepsi:
- 6 tojás
- 30 dkg liszt
- 22 dkg cukor
- 25 dkg puha vaj
- 2 dkg kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A vajat a cukorral kikeverem, hozzáadom a tojássárgákat egyesével. A fehérjehabot hozzákeverem.
- Rászitálom a lisztet a sütőporral együtt és csomómentesre keverem. A masszát két felé osztom, egyikbe belekeverem a kakaóport. Egy 22x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a sima tésztamasszát, ráegyengetem a kakaósat. Kicsit néhol habkártyával lenyomkodom, hogy kialakítsam a hullám mintát.
- Megszórom a meggyel és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm és kihűtöm. Ha teljesen kihűlt a tészta, állítható karimát teszek köré.
Krém
Hozzávalók:
- 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 6 dl tej
- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
- A pudingport elkeverem a cukorral és kb 1 dl tejjel. A többi tejet felforrósítom, beleöntöm a pudingot és takarékon addig kevergetem, míg besűrűsödik. Kiöntöm egy tálba, folpackkal lefedem és kihűtöm.
- A vajat kihabosítom és a pudingot hozzáadom. Simára keverem és a sütemény tetején elkenem. Hűtőbe teszem minimum 1 órára mielőtt ráöntöm a csokit. Az étcsokoládét 2 evőkanál étolajjal megolvasztom, és elkenem a behűtött sütemény tetején. Hullámos habkártyával mintát húzok bele és hűtőbe teszem.