Egyszerű csokitorta
Elkészítés: könnyű | 22 cm forma
Elkészítés: könnyű | 22 cm forma
Torta alap
Hozzávalók / 22 cm forma:
- 6 tojás
- 14 dkg cukor
- 3 dkg kakaópor
- 4 dkg étkezési keményítő
- 6 dkg liszt
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici sóval háromnegyedig felverem, hozzáadom 2 részletben a cukrot és tovább verem, míg habcsók keménységű lesz a hab.
- Mixerrel tovább verem és hozzáadom egyesével a tojássárgákat.
- Ezután már óvatosan hozzászitálom a lisztet, kakaóport és a keményítőt és spatulával elegyítem. 22 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszek és beleöntöm a masszát, kicsit felhúzgálom a szélein a krémet, hogy ne a közepe legyen magasabb.
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöm, 20 perc után tűpróbával ellenőrzöm, addig nem nyitom ki a sütőajtót. Ha már nem ragad a pálcára, akkor kiveszem és fejjel lefelé egy sütőpapírra borítom, így hűtöm ki.
- Ha kihűlt kivágom körbe a formából és 3 részre vágom.
Krém
Hozzávalók:
- 200 ml tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 evőkanál aszalt narancshéj
- dekorcukor
Elkészítés:
- A tejszínt felverem félig és hozzáadom a zselatin fixet. Innentől már csak a megfelelő keménységig verem.
- A mascaponét összekeverem mixerrel a cukorral és a kakaóporral és hozzáadom a tejszínhabot. Csak addig keverem, míg szépen elegyedik, nehogy kicsapódjon a tejszín.
- A lapokat megkenem a krémmel, az alsó lapot megszórom a narancshéjjal. Körbekenem a tortát, dekorcukorral díszítem.
Tippek
- Elkészíthetjük ezt a krémet nutellával is, ekkor a kakaóport helyettesítsük 2 nagy kanál mogyorókrémmel.