Egyszerű csokitorta

Elkészítés: könnyű | 22 cm forma

Torta alap


Hozzávalók / 22 cm forma:

  • 6 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 6 dkg liszt

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici sóval háromnegyedig felverem, hozzáadom 2 részletben a cukrot és tovább verem, míg habcsók keménységű lesz a hab.
  • Mixerrel tovább verem és hozzáadom egyesével a tojássárgákat.
  • Ezután már óvatosan hozzászitálom a lisztet, kakaóport és a keményítőt és spatulával elegyítem. 22 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszek és beleöntöm a masszát, kicsit felhúzgálom a szélein a krémet, hogy ne a közepe legyen magasabb.
  • 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöm, 20 perc után tűpróbával ellenőrzöm, addig nem nyitom ki a sütőajtót. Ha már nem ragad a pálcára, akkor kiveszem és fejjel lefelé egy sütőpapírra borítom, így hűtöm ki.
  • Ha kihűlt kivágom körbe a formából és 3 részre vágom.

Krém


Hozzávalók:

  • 200 ml tejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál aszalt narancshéj
  • dekorcukor

Elkészítés:

  • A tejszínt felverem félig és hozzáadom a zselatin fixet. Innentől már csak a megfelelő keménységig verem.
  • A mascaponét összekeverem mixerrel a cukorral és a kakaóporral és hozzáadom a tejszínhabot. Csak addig keverem, míg szépen elegyedik, nehogy kicsapódjon a tejszín.
  • A lapokat megkenem a krémmel, az alsó lapot megszórom a narancshéjjal. Körbekenem a tortát, dekorcukorral díszítem.

Tippek


  • Elkészíthetjük ezt a krémet nutellával is, ekkor a kakaóport helyettesítsük 2 nagy kanál mogyorókrémmel.

További képek