Egyszerű diós süti

Elkészítés: könnyű | 1 tepsi 23x30 cm

Tészta


Hozzávalók / 1 tepsi 23x30 cm:

  • 25 dkg sima + 5 dkg rétesliszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom héja
  • 5 evőkanál tej
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáteszem a többi hozzávalót és alaposan összegyúrom. 2 felé osztom, kinyújtom és az egyiket a sütőpapíros tepsibe teszem.

Töltelék


Hozzávalók:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 3dkg liszt
  • 20 dkg vaj

Elkészítés:

  • Tojásfehérjét keményre felverem. A vajat a cukorral jól elkeverem.
  • A diót és a lisztet összekeverem és a vajhoz adom. Beleforgatom a fehérjehabot.
  • A tölteléket a tésztára rakom és befedem a másik lappal
  • 180°C-on kb 25 percig sütöm, míg szép barna lesz. Kihűtöm.

Máz


Hozzávalók:

  • 1 tábla csokoládé (tej/ét)
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

  • Csokoládét az olajjal megolvasztom és simára keverem. A Kihűlt sütemény tetejére öntöm. Hűtőbe teszem és ahogy megdermedt szeletelem.