Egyszerű diós süti
Elkészítés: könnyű | 1 tepsi 23x30 cm
Elkészítés: könnyű | 1 tepsi 23x30 cm
Tészta
Hozzávalók / 1 tepsi 23x30 cm:
- 25 dkg sima + 5 dkg rétesliszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom héja
- 5 evőkanál tej
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáteszem a többi hozzávalót és alaposan összegyúrom. 2 felé osztom, kinyújtom és az egyiket a sütőpapíros tepsibe teszem.
Töltelék
Hozzávalók:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 2 tojásfehérje
- 3dkg liszt
- 20 dkg vaj
Elkészítés:
- Tojásfehérjét keményre felverem. A vajat a cukorral jól elkeverem.
- A diót és a lisztet összekeverem és a vajhoz adom. Beleforgatom a fehérjehabot.
- A tölteléket a tésztára rakom és befedem a másik lappal
- 180°C-on kb 25 percig sütöm, míg szép barna lesz. Kihűtöm.
Máz
Hozzávalók:
- 1 tábla csokoládé (tej/ét)
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- Csokoládét az olajjal megolvasztom és simára keverem. A Kihűlt sütemény tetejére öntöm. Hűtőbe teszem és ahogy megdermedt szeletelem.