Egyszerű meggyes lepény
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 4 tojás
- 25 dkg liszt (10 dkg ebből rétesliszt)
- 25 dkg puha margarin/vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál fahéj
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 citrom héja
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval háromnegyedig felverem, hozzáadom a vaníliás cukrot és kemény habbá verem.
- A puha vajat/margarint a cukorral kikeverem, sorban hozzáadom a tojássárgájákat, a fahéjat és a citrom héját.
- A fehérjehab felét a vajas masszához keverem.
- A liszteket összevegyítem és hozzáadom a sütőport. A felét a vajas masszához szitálom és jól elkeverem.
- A maradék fehérjehabot is hozzáadom, utána a többi lisztet. Legvégén hozzáadom a meggyet. Sütőpapírozott 22x30 cm tepsibe öntöm és 180°C-on kb 25 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.