Egyszerű meggyes lepény

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt (10 dkg ebből rétesliszt)
  • 25 dkg puha margarin/vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom héja

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval háromnegyedig felverem, hozzáadom a vaníliás cukrot és kemény habbá verem.
  • A puha vajat/margarint a cukorral kikeverem, sorban hozzáadom a tojássárgájákat, a fahéjat és a citrom héját.
  • A fehérjehab felét a vajas masszához keverem.
  • A liszteket összevegyítem és hozzáadom a sütőport. A felét a vajas masszához szitálom és jól elkeverem.
  • A maradék fehérjehabot is hozzáadom, utána a többi lisztet. Legvégén hozzáadom a meggyet. Sütőpapírozott 22x30 cm tepsibe öntöm és 180°C-on kb 25 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

További képek