Eperkrémes ötlapos
Elkészítés: közepes | 12-14 szelet
Elkészítés: közepes | 12-14 szelet
Kakaós piskóta
Hozzávalók / 12-14 szelet:
- 11 tojás
- 11 evőkanál cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 8 evőkanál liszt
Elkészítés:
- Először készítek egy 7 tojásos piskótát. Ehhez szétválasztok 7 tojást, a fehérjéket pici sóval keményre felverem, a sárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a fehérjét.
- Beleszórok 5 evőkanál lisztet és 2 evőkanál kakaóport. Óvatosan csomómentesre keverem és sütőpapírozott 33x40 cm-es tepsiben, előmelegített 180°C-os sütőben megsütöm. Kihűtöm és függőlegesen háromba vágom.
- A 4 tojásból és a maradék hozzávalókból ugyanígy megsütöm a másik piskótát is, csak kisebb tepsiben (25x35 cm). Félbevágom és így összesen 5 lapom lesz.
Eperkrém
Hozzávalók:
- 35 dkg eper
- 50 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 200 ml tejszín
- 2 csomag zselatin fix
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
- Az epret leturmixolom. A mascarponét kikeverem a porcukorral és összekeverem az eperrel. Hozzáadom a citromlevet.
- A tejszínt felverem és a krémhez adom. Rászórom több részletben a fixálókat és hűtöbe teszem a krémet egy fél órára.
- Tálcára kiteszem és minden lapot egyenletesen megkenek a krémmel. A tetejére is hagyok egy kicsit. Hűtőbe teszem minimum 4-5 órára.
Díszítés
Hozzávalók:
- 10 dkg eper
- 150 ml tejszín
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
- Az epret felkockázom. A tejszínt a porcukorral keményre felverem. Habzsákba töltöm és kidíszítem a sütemény tetejét. Az epret közé szórom.