Eperkrémes ötlapos

Elkészítés: közepes | 12-14 szelet

Kakaós piskóta


Hozzávalók / 12-14 szelet:

  • 11 tojás
  • 11 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 8 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • Először készítek egy 7 tojásos piskótát. Ehhez szétválasztok 7 tojást, a fehérjéket pici sóval keményre felverem, a sárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a fehérjét.
  • Beleszórok 5 evőkanál lisztet és 2 evőkanál kakaóport. Óvatosan csomómentesre keverem és sütőpapírozott 33x40 cm-es tepsiben, előmelegített 180°C-os sütőben megsütöm. Kihűtöm és függőlegesen háromba vágom.
  • A 4 tojásból és a maradék hozzávalókból ugyanígy megsütöm a másik piskótát is, csak kisebb tepsiben (25x35 cm). Félbevágom és így összesen 5 lapom lesz.

Eperkrém


Hozzávalók:

  • 35 dkg eper
  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 200 ml tejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

  • Az epret leturmixolom. A mascarponét kikeverem a porcukorral és összekeverem az eperrel. Hozzáadom a citromlevet.
  • A tejszínt felverem és a krémhez adom. Rászórom több részletben a fixálókat és hűtöbe teszem a krémet egy fél órára.
  • Tálcára kiteszem és minden lapot egyenletesen megkenek a krémmel. A tetejére is hagyok egy kicsit. Hűtőbe teszem minimum 4-5 órára.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 10 dkg eper
  • 150 ml tejszín
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

  • Az epret felkockázom. A tejszínt a porcukorral keményre felverem. Habzsákba töltöm és kidíszítem a sütemény tetejét. Az epret közé szórom.

További képek