Epres blondie

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 7 dkg rétesliszt+ 7 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 25 dkg eper
  • 1,5 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A csokoládét a vajjal összeolvasztom, hozzáadom a cukrot.
  • Belekeverem a tojásokat és a liszteket a sütőporral együtt.
  • Az epret felkockázom. A masszát 22x30 cm-es sütőpapírozott formába öntöm és megszórom az eperrel. 170°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm. Tűpróbával ellenörzöm.

Tippek


  • Vigyázzunk, hogy a blondiet nem süssük túl, mert kiszárad. 15 perc után ellenőrizni kell, ha átsült már kész is. Csak addig süssük, míg a beleszúrt pálcára már nem ragad rá a sütemény.

További képek