Epres blondie
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 20 dkg fehércsokoládé
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 7 dkg rétesliszt+ 7 dkg finomliszt
- 3 tojás
- 25 dkg eper
- 1,5 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A csokoládét a vajjal összeolvasztom, hozzáadom a cukrot.
- Belekeverem a tojásokat és a liszteket a sütőporral együtt.
- Az epret felkockázom. A masszát 22x30 cm-es sütőpapírozott formába öntöm és megszórom az eperrel. 170°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm. Tűpróbával ellenörzöm.
Tippek
- Vigyázzunk, hogy a blondiet nem süssük túl, mert kiszárad. 15 perc után ellenőrizni kell, ha átsült már kész is. Csak addig süssük, míg a beleszúrt pálcára már nem ragad rá a sütemény.