Epres brownie szelet
Elkészítés: könnyű | 23x30 cn tepsi
Elkészítés: könnyű | 23x30 cn tepsi
Brownie alap
Hozzávalók / 23x30 cn tepsi:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 5 dkg rétes liszt + 5 dkg sima liszt
Elkészítés:
- A vajat gőz felett megolvasztom a csokival.
- Levesszem a gőzről és hozzáadom a cukrot, alaposan elkeverem. Mikor már langyos, egyesével hozzákeverem a tojásokat és a lisztet.
- Sütőpapíros tepsibe öntöm a masszát, és 170°C-os sütőben kb 20 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
- Ha kihűlt lehúzom a sütőpapírt, tálcára teszem és köré rakom az állítható karimát.
Eperkrém
Hozzávalók:
- 20 dkg fagyasztott v friss eper
- 5 dkg cukor
- 5 ml víz
- 1,5 dkg étkezési keményítő
- 400 ml tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag zselatin fix
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
- Az epret a cukorral és a vízzel felteszem főni. Mikor látom, hogy az eper kezd szétesni, a keményítőt elkeverem egy kanál vízben és hozzáadom, ettől szépen besűrűsödik. Egyet keverek rajta és kiöntöm egy tálba. Kihűtöm.
- A tejszínt felverem 2 evőkanál porcukorral és a vége felé hozzáadom a zselatint. A mascarponét a kihűlt epres alappal jól elkeverem, azután hozzáforgatom a tejszínt.
- Az epres masszát a kihűlt brownie tetején egyenletesen eloszlatom és hűtőbe teszem 1 órára.
Díszítés
Hozzávalók:
- 200 ml tejszín
- 1 evőkanál porcukor
- fehér és tejcsoki forgács
Elkészítés:
- A süteményről óvatosan eltávolítom a karimát. Megkenem a tejszínhabbal és tetszőleges szeleteket vágok. A szeleteket kidíszítem a kétszínű csokiforgáccsal.