Epres brownie szelet

Elkészítés: könnyű | 23x30 cn tepsi

Brownie alap


Hozzávalók / 23x30 cn tepsi:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg rétes liszt + 5 dkg sima liszt

Elkészítés:

  • A vajat gőz felett megolvasztom a csokival.
  • Levesszem a gőzről és hozzáadom a cukrot, alaposan elkeverem. Mikor már langyos, egyesével hozzákeverem a tojásokat és a lisztet.
  • Sütőpapíros tepsibe öntöm a masszát, és 170°C-os sütőben kb 20 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
  • Ha kihűlt lehúzom a sütőpapírt, tálcára teszem és köré rakom az állítható karimát.

Eperkrém


Hozzávalók:

  • 20 dkg fagyasztott v friss eper
  • 5 dkg cukor
  • 5 ml víz
  • 1,5 dkg étkezési keményítő
  • 400 ml tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

  • Az epret a cukorral és a vízzel felteszem főni. Mikor látom, hogy az eper kezd szétesni, a keményítőt elkeverem egy kanál vízben és hozzáadom, ettől szépen besűrűsödik. Egyet keverek rajta és kiöntöm egy tálba. Kihűtöm.
  • A tejszínt felverem 2 evőkanál porcukorral és a vége felé hozzáadom a zselatint. A mascarponét a kihűlt epres alappal jól elkeverem, azután hozzáforgatom a tejszínt.
  • Az epres masszát a kihűlt brownie tetején egyenletesen eloszlatom és hűtőbe teszem 1 órára.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 200 ml tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • fehér és tejcsoki forgács

Elkészítés:

  • A süteményről óvatosan eltávolítom a karimát. Megkenem a tejszínhabbal és tetszőleges szeleteket vágok. A szeleteket kidíszítem a kétszínű csokiforgáccsal.