Epres-fehércsokis charlotte
Elkészítés: könnyű | 22 cm-es forma
Elkészítés: könnyű | 22 cm-es forma
Hozzávalók / 22 cm-es forma:
- 3x12 db babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 700 ml tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 2 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 60 dkg eper
- 1 marék pisztácia
- 20 dkg fehércsokoládé
Elkészítés:
- A tejbe rakok pici porcukrot és elkezdem bele mártogatni a babapiskótákat. Aljukat egyenesre levágom és egy 22 cm-es kapcsos tortaformában körben kirakom és az alját is szorosan. Közben az epret megmosom, megtisztítom és 50 dkg-ot pici darabokra vágok. A maradék epret leturmixolom.
- 500ml tejszínt a porcukorral felverem, hozzáadom a mascarponét és a zselatin fixet. A krém felét a piskótákra kenem, megszórom eperrel és egy kis eperszószt csurgatok rá.
- Ezt megpakolom egy adag tejbe mártott babapiskótával. Erre most epret teszek, meglocsolom a szósszal és erre kenem a maradék krémet. Beteszem a hűtőbe egy órára.
- 100ml tejszínt felmelegítek, belekockázom a fehércsokit és simára keverem. Szobahőmérsékletűre hűtöm, utána a torta tetejére öntöm. Beteszem a hűtőbe 3-4 órára.
- A maradék 100 ml tejszínt pici porcukorral felverem és habzsákba töltöm. A pisztáciát összedarabolom. A tortát kiveszem a formából és tortatálra teszem. Körbedíszítem a tetejét a tejszínhabbal, megszórom eperrel és pisztáciával. Tálalásig hűtőben tartom.