Epres piskótatekercs

Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet

Piskótatekercs


Hozzávalók / kb 10-12 szelet:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál meleg víz
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a meleg vizet és tovább keverem.
  • A fehérjét a sárgájához adom, és rászitálom a lisztet a sütőporral együtt. Alaposan elkeverem, és egy nagy lapos tepsibe simítom, melyet sütőpapírral béleltem ki. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 8-10 percig sütöm. Száraz konyharuhára borítom, lehúzom a papírt és a konyharuhával együtt felcsavarom. Hagyom kihűlni.

Epres sűrítmény


Hozzávalók:

  • 25 dkg friss vagy fagyasztott eper
  • 5 dkg cukor + 5 ml víz
  • 20g étkezési keményítő + 2 evőkanál víz

Elkészítés:

  • Az epret kicsi lábosba teszem, ráöntöm a cukrot és a vizet. Folyamatos kevergetés mellett, takarékon addig melegítem, míg az eper szét nem esik. A keményítőt a vízzel elkeverem és a forró eperhez adom. Mikor lekvár sűrűségű, kiöntöm egy tálba és kihűtöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 200 ml tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 csomag zselatin fix
  • 20 dkg eper kicsi kockákra vágva

Elkészítés:

  • A tejszínt felverem, hozzáadom a fixálót. A mascarponét a cukorral, citromlével alaposan elkeverem és hozzáadom a tejszínt.

Összeállítás


  • A piskótatekercset kitekerem, és megkenem az epres sűrítménnyel. Erre rákenem a krémet, amit megszórok a kicsi kockákra vágott eperrel. Óvatosan feltekerem és behűtőm 1-2 órára, utána szeletelem. Porcukorral megszórva és további eper darabokkal díszítem.

Tippek


  • Ha nem szeretnénk bajlódni az epres sűrítménnyel, kenjük meg a tekercset simán eperlekvárral, úgy is nagyon finom lesz!

További képek