Epres-pudingos szelet
Elkészítés: könnyű | 25x25 cm forma
Elkészítés: könnyű | 25x25 cm forma
Alap
Hozzávalók / 25x25 cm forma:
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 120 ml tej
- 0,40 dl étolaj
- fél csomag sütőpor
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 160°C-ra, és egy 25x25 cm-es kocka alakú tortaforma aljára sütőpapírt teszek. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét háromnegyedig felverem, majd hozzáadom a cukor felét és kemény, fényes habbá verem.
- A cukor másik felét a tojások sárgájával és a tejjel elkezdem kikeverni, közben hozzáadom az olajat. A lisztbe belekeverem a sütőport és a sárgájás masszába szitálom. Alaposan elkeverem és a fehérjehabbal lazítom.
- A masszát az előkészített formába öntöm és megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
Pudingos krém
Hozzávalók:
- 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 1l tej
- 12 dkg kristálycukor
- 7 zselatinlap
Elkészítés:
- A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatom.
- A pudingporokat egy tálban kb 2 dl tejjel csomómentesre kikeverem. A többi tejet a cukorral csípősre melegítem, hozzáöntöm a kikevert pudingport és takaréklángon, folyamatos kevergetés mellett puding állagúra sűrítem. Lezárom, kicsit hagyom hűlni és hozzáadom a kinyomkodott zselatinlapokat.
- A piskótát visszateszem a formámba és wax fóliát teszek köré. A forma alját alufóliával körbeveszem, hogy a krém ne tudjon majd kifolyni. A krémet a piskótára öntöm és hűtőbe teszem egy órára.
Gyümölcsös zselé
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 25 dkg cseresznye
- 2 csomag tortazselé (sima és piros) 2x12g
- 2 dl almalé
Elkészítés:
- A cseresznyét kimagozom és félbevágom. Az epreket pici kockákra vágom. Az almalét egy kislábosba öntöm és hozzáadok 4 dl vizet. Elkeverem benne a tortazseléport és folyamatos kevergetés mellett, megvárom míg forr egyet. Ekkor lezárom és átszűröm egy tálba. A gyümölcsöket a torta tetejére halmozom és ráöntöm a zselét. Hűtőbe teszem minimum 3-4 órára.