Epres tiramisu
Elkészítés: könnyű | 1 triffle tálnyi
Elkészítés: könnyű | 1 triffle tálnyi
Hozzávalók / 1 triffle tálnyi:
- 1 kg eper
- 50 dkg mascarpone
- 6 tojás
- 8 evőkanál cukor
- kb 28-30 db babapiskóta
Elkészítés:
- Az epret megtisztítom és kicsi darabokra vágom. Kb 20 dkg epret összeturmixolok és kis lábosba teszem 2 evőkanál cukorral és kb 1 dl vízzel együtt. Ha feloldódott a cukor kiöntöm egy tálba és majd ebbe fogom mártogatni a piskótákat.
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgákat a maradék 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverem. Hozzákeverem a mascarponét és a fehérjehabhoz adom az egészet. Óvatosan elkeverem, míg teljesen sima lesz.
- Elkezdem a tálba rétegezni. Először a babapiskótát belemártom az eperszószba és kirakom velük a tál alját. Szórok rá egy adag epret és teszek rá egy adag krémet. Ezt még 2x megismétlem. Tetején elsimítom a maradék krémet. A maradék babapiskótát pici darabokra vágom és a krém tetejére szórom. Ráteszem a maradék epret és hűtőbe teszem minimum 2 órára, de legjobb egész éjszakára.
Tippek
- Tiramisuhoz mindig a legfrissebb, szalmonella ellen uv fénnyel kezelt tojást használjunk!