Epres triffle

Elkészítés: könnyű | 1 triffle tál

Piskóta


Hozzávalók / 1 triffle tál:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici sóval keményre felverem, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, utána hozzáadom a fehérjehabot. Rászórom a lisztet és óvatosan elkeverem.
  • A legnagyobb tepsimbe sütőpapírt terítek, ráöntöm a masszát és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Amint kihűlt, kicsi kockákra vágom.

Főzőtt vaníliakrém


Hozzávalók:

  • 6 tojássárgája
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 300 ml tej
  • 300 ml tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília paszta

Elkészítés:

  • A tojásokat elkeverem a keményítővel és a vanília pasztával. A tejszínt a tejjel és a cukorral, csípősre melegítem. Egy merőkanálnyit kimerek a tejből és a tojássárgájás masszához adom. Alaposan elkeverem és beleöntöm mindet a forró tejbe.
  • Takarékon addig kevergetem, míg puding állagú lesz. Kiöntöm egy tálba, folpackkal lefedem és kihűtöm.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 400 ml tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • kb 1 kg eper

Elkészítés:

  • Az epreket megmosom, lecsumázom és félbevágom. A tejszínt a porcukorral felverem és felhasználásig hűtőbe teszem.

Összeállítás


  • A triffle tál aljára teszem a piskóták felét. Körben kirakom félbevágott eperszemekkel, középre a vaníliakrém felét teszem. Erre ráhalmozom a tejszín felét.
  • Újra piskóta következik, erre körben eperszemek, majd a vaníliakrém és a tejszín. Ráhalmozom az összes maradék epret, és hűtőbe teszem tálalásig.

További képek