Epres triffle
Elkészítés: könnyű | 1 triffle tál
Elkészítés: könnyű | 1 triffle tál
Piskóta
Hozzávalók / 1 triffle tál:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici sóval keményre felverem, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, utána hozzáadom a fehérjehabot. Rászórom a lisztet és óvatosan elkeverem.
- A legnagyobb tepsimbe sütőpapírt terítek, ráöntöm a masszát és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Amint kihűlt, kicsi kockákra vágom.
Főzőtt vaníliakrém
Hozzávalók:
- 6 tojássárgája
- 2,5 dkg étkezési keményítő
- 300 ml tej
- 300 ml tejszín
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília paszta
Elkészítés:
- A tojásokat elkeverem a keményítővel és a vanília pasztával. A tejszínt a tejjel és a cukorral, csípősre melegítem. Egy merőkanálnyit kimerek a tejből és a tojássárgájás masszához adom. Alaposan elkeverem és beleöntöm mindet a forró tejbe.
- Takarékon addig kevergetem, míg puding állagú lesz. Kiöntöm egy tálba, folpackkal lefedem és kihűtöm.
Díszítés
Hozzávalók:
- 400 ml tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- kb 1 kg eper
Elkészítés:
- Az epreket megmosom, lecsumázom és félbevágom. A tejszínt a porcukorral felverem és felhasználásig hűtőbe teszem.
Összeállítás
- A triffle tál aljára teszem a piskóták felét. Körben kirakom félbevágott eperszemekkel, középre a vaníliakrém felét teszem. Erre ráhalmozom a tejszín felét.
- Újra piskóta következik, erre körben eperszemek, majd a vaníliakrém és a tejszín. Ráhalmozom az összes maradék epret, és hűtőbe teszem tálalásig.