Erdei gyümölcsös-joghurtos pohárkrém
Elkészítés: könnyű | 6 pohár
Elkészítés: könnyű | 6 pohár
Erdei gyümölcs réteg
Hozzávalók / 6 pohár:
- 45 dkg fagyasztott vagy friss erdei gyümölcs
- 10 dkg vaníliás cukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 3 evőkanál hideg víz
Elkészítés:
- A gyümölcsöt ha fagyasztott felengedem és lecsöpögtetem.
- Az étkezési keményítőt 3 kanál hideg vízzel csomómentesre keverem.
- A gyümölcsöt felteszem főni és ha már egy kis levet eresztett hozzáadom a keményítőt és besűrítem.
- Hozzáadom a vaníliás cukrot és ha felolvadt leveszem a tűzről és kihűtöm.
Joghurtos krém
Hozzávalók:
- 40 dkg joghurt
- 8 dkg porcukor
- 250 ml tejszín
Elkészítés:
- Tejszínt a porcukorral habbá verem.
- Hozzáadom a joghurtot és simára keverem.
Összeállítás
- Előkészítem a poharakat és mindegyik aljára teszek egy kanál gyümölcspürét.
- A pürére teszem a habot arányosan elosztva.
- A megmaradt gyümölcspürét a krém tetejére teszem és behűtöm.
Tippek
- Más gyümölccsel is elkészíthetjük.