Étcsoki ganache szelet
Elkészítés: könnyű | kb 10 szelet
Elkészítés: könnyű | kb 10 szelet
Ganache krém
Hozzávalók / kb 10 szelet:
- 400 ml tejszín
- 40 dkg étcsokoládé
- 4 dkg puha vaj
Elkészítés:
- Az étcsokit pici darabokra vágom, a tejszínt felforrósítom és ráöntöm a csokira. Teljesen simára keverem, hűtőbe teszem legalább 3-4 órára.
- Kiveszem a hűtőből, hozzáadom a puha vajat és mixerrel kihabosítom. Ha nagyon megkeményedett a hűtőben, akkor szoba hőmérsékleten hagyom puhulni és utána habosítom.
Kakaós lapok
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 0,75 dl étolaj
- 2 dkg kakaópor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval háromnegyedig felverem, utána hozzáadom több részletben a cukor felét. Fényes kemény habbá verem.
- A sárgájákat a többi cukorral kikeverem, hozzáadom az olajat, tejet.
- A kakaóport, lisztet, sütőport átszitálom és a felét a sárgájához keverem. A sárgájás masszát a fehérjéhez adom, óvatosan elkeverem.
- A maradék átszitált száraz hozzávalót a fehérjéhez keverem, és egy sütőpapírral bélelt 25x25 cm négyszögletű sütőformába öntöm. 160°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) kb 30-35 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
- Ha teljesen kihűlt elfelezem, azután félbevágom, így 4 ugyanakkor lapom lesz. Megkenem a krémmel és hűtőbe teszem 2-3 órára. A csokit az olajjal megolvasztom és a sütemény tetejére öntöm. Visszateszem a hűtőbe, tálalás előtt szeletekre vágom.
Tippek
- Minél nagyobb formában sütjük, annál kevesebb ideig tartson a sütés. Kisebb formában tovább kell sütni, hogy teljesen átsüljön. Ez a tökéletes piskóta tésztája, a receptet megtalálod a honlapon.