Extra gyors epres pohárkrém
Elkészítés: könnyű | 6 pohár
Elkészítés: könnyű | 6 pohár
Hozzávalók / 6 pohár:
- 70 dkg fagyasztott (friss eper)
- 2 dkg étkezési keményítő
- 3 evőkanál cukor
- pár csepp citromlé
- kb 25-30 db babapiskóta v csokis keksz vegyesen
- 25 dkg mascarpone
- 400 ml tejszín
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
- Az epret 1 dl vízzel együtt felteszem főni és ha már puha, akkor összenyomkodom. Hozzáadom a cukrot és a citromlevet. Az étkezési keményítőt kb fél dl vízzel elkeverem és az eperhez adom. Addig kevergetem, míg lekvár sűrűségű lesz. Kiöntöm egy tálba és kihűtöm.
- A kekszeket összetöröm, és előkészítem a desszertes poharakat. A tejszínt a porcukorral felverem, majd hozzadom a mascarponét. Habzsákba töltöm.
- Mindegyik pohár aljába teszek egy kis kekszet, erre nyomok krémet és mehet rá az eperszósz. Ezt megismétlem, míg elfogynak a hozzávalók. Hűtőbe teszem a desszertet, legalább egy órára.