Fahéjas fánkocskák
Elkészítés: könnyű | kb 50 db
Elkészítés: könnyű | kb 50 db
Hozzávalók / kb 50 db:
- 3 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 55 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 citrom héja
- 1 evőkanál fahéj
- vaníliás cukor a forgatáshoz
Elkészítés:
- A lisztet összekeverem a sütőporral, fahéjjal, cukorral és a citrom héjával.
- Beleteszem az olvasztott vajat, tejet és a tojásokat és jól kidagasztom a tésztát.
- Alaposan átgyúrom és kb 2 dkg-os golyócskákat formázom belőle.
- Közepes lángon, olajban kisütöm és még forrón megforgatom a vaníliás cukorban.
Tippek
- Pici golyócskákat formázok, amik nem nagyobbak 2 dkg-os daraboknál és közepes lángon sütöm, mert ha nagyobbak akkor a fánkok közepe nem fog átsülni az olajban, és a külseje is csak megég.