Fahéjas fánkocskák

Elkészítés: könnyű | kb 50 db

Hozzávalók / kb 50 db:

  • 3 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 55 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 citrom héja
  • 1 evőkanál fahéj
  • vaníliás cukor a forgatáshoz

Elkészítés:

  • A lisztet összekeverem a sütőporral, fahéjjal, cukorral és a citrom héjával.
  • Beleteszem az olvasztott vajat, tejet és a tojásokat és jól kidagasztom a tésztát.
  • Alaposan átgyúrom és kb 2 dkg-os golyócskákat formázom belőle.
  • Közepes lángon, olajban kisütöm és még forrón megforgatom a vaníliás cukorban.

Tippek


  • Pici golyócskákat formázok, amik nem nagyobbak 2 dkg-os daraboknál és közepes lángon sütöm, mert ha nagyobbak akkor a fánkok közepe nem fog átsülni az olajban, és a külseje is csak megég.

További képek