Fanta torta

Elkészítés: könnyű | 20 cm torta

Kakaós alap


Hozzávalók / 20 cm torta:

  • 4 tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a fehérjehabot. Rászitálom, a lisztet, kakaóport, sütőport és alaposan elkeverem.
  • 20 cm-es sütőpapírozott formába öntöm és 170°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm. Ha kihűlt wax fóliát teszek a piskóta köré és egy állítható tortaformát.

Túrókrém


Hozzávalók:

  • 50 dkg krémes túró
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom héja és a leve

Elkészítés:

  • A vajat alaposan kikeverem a porcukorral. Hozzáadom a túrót, a citrom reszelt héját és a levéből kb 2 evőkanálnyit.
  • Alaposan elkeverem és az előkészített alapra kenem. Kikenem mindenhol a széléig, hogy teljesen zárjon mindenhol, nehogy lefolyjon majd a zselé. Hűtőbe teszem egy órára.

Fanta zselé


Hozzávalók:

  • 4,5 dl fanta narancslé
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor

Elkészítés:

  • A pudingport kb 1 dl fantával elkeverem. A többi narancslevet egy kis lábosban felteszem főni. Mikor csípősre melegedett, beleöntöm a pudingporos levet és takaréklángon, folyamatos kevergetés mellett addig sűrítem, míg puding állagú lesz.
  • Lezárom, kiöntöm egy tálba és kicsit lehűtöm. Mikor már nem forró, óvatosan a túrókrém tetejére öntöm, és hűtőbe teszem 4-5 órára, utána szeletelem.

További képek