Fanta torta
Elkészítés: könnyű | 20 cm torta
Elkészítés: könnyű | 20 cm torta
Kakaós alap
Hozzávalók / 20 cm torta:
- 4 tojás
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- fél csomag sütőpor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a fehérjehabot. Rászitálom, a lisztet, kakaóport, sütőport és alaposan elkeverem.
- 20 cm-es sütőpapírozott formába öntöm és 170°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm. Ha kihűlt wax fóliát teszek a piskóta köré és egy állítható tortaformát.
Túrókrém
Hozzávalók:
- 50 dkg krémes túró
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom héja és a leve
Elkészítés:
- A vajat alaposan kikeverem a porcukorral. Hozzáadom a túrót, a citrom reszelt héját és a levéből kb 2 evőkanálnyit.
- Alaposan elkeverem és az előkészített alapra kenem. Kikenem mindenhol a széléig, hogy teljesen zárjon mindenhol, nehogy lefolyjon majd a zselé. Hűtőbe teszem egy órára.
Fanta zselé
Hozzávalók:
- 4,5 dl fanta narancslé
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
Elkészítés:
- A pudingport kb 1 dl fantával elkeverem. A többi narancslevet egy kis lábosban felteszem főni. Mikor csípősre melegedett, beleöntöm a pudingporos levet és takaréklángon, folyamatos kevergetés mellett addig sűrítem, míg puding állagú lesz.
- Lezárom, kiöntöm egy tálba és kicsit lehűtöm. Mikor már nem forró, óvatosan a túrókrém tetejére öntöm, és hűtőbe teszem 4-5 órára, utána szeletelem.