Fehércsokis sajttorta kocka
Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma
Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma
Keksz alap
Hozzávalók / 20x20 cm forma:
- 25 dkg darált kakaós keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet összekeverem az olvasztott vajjal és 20x20 cm-es sütőpapírral bélelt formába nyomkodom. Hűtőbe teszem felhasználásig.
Fehércsokis krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 8 dkg porcukor
- 15 dkg fehércsoki
Elkészítés:
- A mascarponét és a porcukrot alaposan kikeverem, és hagyom szobahőmérsékletűre melegedni.
- A fehércsokit mikróban megolvasztom és kihűtöm. Mikor a mascarpone és a fehércsoki egyenletes hőmérsékletűek, összekeverem. Az előkészített alapra kenem.
Fehércsoki bevonó
Hozzávalók:
- 20 dkg fehércsokoládé
- 120 ml tejszín
Elkészítés:
- A csokit a tejszínnel összemelegítem. Mikor már kissé lehűlt, a krém tetejére öntöm óvatosan. Hűtőbe teszem minimum 5-6 órára, de legjobb egész éjszakára. Felvágom, gyümölccsel tálalom.
Tippek
- Mielőtt felhasználnánk a krémsajtot, vegyük ki a hűtőből, mert ha túl hideg mikor hozzáadjuk a fehércsokoládét, akkor a csoki darabos lesz a krémben. Ezen melegítéssel, forró vízbe mártott keverőlapáttal tudunk javítani.