Fehércsokoládés-epres pohárkrém
Elkészítés: könnyű | 6 adag
Elkészítés: könnyű | 6 adag
Piskóta
Hozzávalók / 6 adag:
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál rumaroma
Elkészítés:
- Tojásokat szétválasztom, fehérjét pici sóval keményre felverem.
- Sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, óvatosan hozzáadom a fehérjét és 180°C-on 10perc alatt megsütöm.
- Kicsi darabokra tépkedem és meglocsolom rumaromával.
Krém
Hozzávalók:
- 50dkg mascarpone
- 5 dkg cukor
- 10dkg fehér csokoládé
- 25dkg eper + 6 szép szem eper és citromfű a díszítéshez
- 2ek piros lekvár (málna/eper/meggy)
Elkészítés:
- Csokoládét gőz felett megolvasztom kissé lehűtöm. Epret kicsi darabokra vágom.
- Mascarponét a cukorral elkeverem, hozzáadom a csokoládét és gőz felett simára keverem.
- Lekvárt kicsit felmelegítem, ha darabos leturmixolom és szitán át passzírozom.
6 desszertes pohár aljára először epret teszek erre a rumos piskótát és rá egy nagy kanál krémet.
Megismétlem újból a rétegezést, tetejére pöttyözöm a lekvárt és csíkot húzok bele.
Tetejére rakom az epret és a citromfüvet.
Rögtön fogyasztható,de ha behűtjük fogyasztás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből.