Fekete-erdő szelet
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Brownie alap
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 12 dkg cukor
- 5 dkg rétes liszt + 5 dkg sima liszt
- 3 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- A csokit a vajjal összeolvasztom és simára keverem. Hozzáadom a cukrot, utána egyesével a tojásokat.
- Beleszitálom a liszteket a sütőporral és 22x30 cm-es sütőpapírozott tepsibe öntöm. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kihűtöm.
Meggyes sűrítmény
Hozzávalók:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 3 dkg étkezési keményítő
Elkészítés:
- A meggyet leszűrőm, levét felfogom. Kiválogatok kb 8-10 szemet a díszítéshez. A keményítőt kb 1 dl lével elkeverem, a többi levet és meggyet kis lábosba teszem.
- Takaréklángon, addig kevergetem, míg felforr. Hozzáadom a keményítőt és besűrítem. Lezárom és kiöntöm egy tálba. Két evőkanálnyit elteszek a díszítéshez. Ha már nem forró, elkenem a brownie tetején.
Krém
Hozzávalók:
- 200 ml tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- csoki dara
Elkészítés:
- A mascarponét elkeverem a porcukorral. A tejszínt felverem és óvatosan hozzáadom. A kihűlt meggy tetején elkenem és egy kanál hátával kis dudorokat formázok a díszítésnek. Ráfolyatom a sűrítményt és a meggyet. Pici csokidarával megszórom.