Fekete fehér szelet
Elkészítés: könnyű | 23x 30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 23x 30 cm tepsi
Tészta alap
Hozzávalók / 23x 30 cm tepsi:
- 20 dkg sima liszt 15 dkg rétesliszt
- 2 tojás
- 12 dkg olvasztott vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 dl tej
- 15 dkg barna cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
- A cukrot a tojásokkal jól kikeverem. Hozzászitálom a kakaóport.
- Belekeverem az olvasztott vajat és a tejet.
- Hozzászitálom a liszteket és a sütőport. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Túrós rész
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 1 citrom héja és a fele leve
- 10 dkg görög joghurt
Elkészítés:
- Összekeverem a hozzávalókat és a tésztaréteg tetejére halmozom.
Összeállítás
- A maradék tésztát a túrós réteg tetején elosztom és 180°C-os sütőben 30-35 percig sütöm.
Csokoládé máz
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
- Gőz felett megolvasztom a csokit az olajjal és a kihűlt sütemény tetejére öntöm.
Tippek
- A töltelékbe tehetünk rumos mazsolát vagy akár narancshéjat is.