Francia csokoládéhab
Elkészítés: könnyű | 4 nagy pohár
Elkészítés: könnyű | 4 nagy pohár
Hozzávalók / 4 nagy pohár:
- 20 dkg étcsokoládé (70%)
- 8 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 ek jamaikai rumaroma
Elkészítés:
- A csokoládét a vajjal gőz felett megolvasztom. Félreteszem hűlni.
- Tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem jó keményre és közben fokozatosan adagolom hozzá a cukrot.
A sárgáját elkeverem a rummal és a csokoládéhoz adom.
Lazítom egy kis fehérjével aztán óvatosan belekeverem a többit is.
- Poharakba adagolom és hűtőbe teszem minimum 2 órára.
Tippek
- Fontos, hogy ehhez a recepthez az étcsokoládé minimum 70%-os vagy annál magasabb csokoládé tartalmú legyen.