Gesztenye torta
Elkészítés: könnyű | 8 szelet
Elkészítés: könnyű | 8 szelet
Piskóta
Hozzávalók / 8 szelet:
- 7 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét csipet sóval keményre felverem.
- A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, azután óvatosan a fehérjehabhoz keverem.
- Rászitálom a lisztet és elkeverem. Sütőpapírozott 35x40 cm tepsibe öntöm és 180°C-on kb 10 perc alatt megsütöm.
- Ha kihűlt lehúzom a sütőpapírt és 3 ugyanakkora csíkra vágom.
Krém
Hozzávalók:
- 40 dkg ízesített gesztenyepüré
- 25 dkg mascarpone
- 400 ml tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag zselatin fix
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 evőkanál rumaroma
Elkészítés:
- A gesztenyepürét felengedem és kicsit darabokra tördelem. Géppel hozzákeverem a mascarponét és a rumot.
- A tejszínt a porcukorral felverem, a vége felé hozzáadom a fixálót.
- A tejszínhab háromnegyedét óvatosan a gesztenyés krémhez keverem, a többit elteszem a díszítéshez.
Összeálltás
Hozzávalók:
- 20 dkg ízesített gesztenyepüré
- 1 csomag fekete tortadara
- piros díszítőcukor
- 1 csomag csokis keksz
Elkészítés:
- A piskótacsíkokat megkenem a krémmel és megszórom a meggyel, 8 szem meggyet meghagyok a díszítéshez.
- Feltekerem az egyik csíkot és a másik elejére teszem, onnan is feltekerem. Ha mindet egymásra tekertem, tortatálra helyezem és körbekenem a maradék krémmel.
- A torta alját kirakom a kekszel, a gesztenyepürét elosztom 8 felé és golyókat formázom. Mindegyik közepébe rakok egy szem meggyet és megforgatom a fekete tortadarában.
- A maradék tejszínhabból 8 formát kinyomok és ráültetem a gesztenye golyókat. A torta közepét a piros szórócukorral díszítem ki.