Gesztenyekrémes alagút
Elkészítés: könnyű | 12x30 cm forma
Elkészítés: könnyű | 12x30 cm forma
Piskóta
Hozzávalók / 12x30 cm forma:
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral jól kikeverem és óvatosan a fehérjéhez forgatom.
- Rászitálom a lisztet és alaposan összekeverem. 35x40 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180°C-on kb 6-7 perc alatt megsütöm.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg ízesített gesztenyemassza
- 1 doboz (375ml) sűrített tej
- 400 ml tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- különböző díszítőcukrok
Elkészítés:
- 25 dkg gesztenyemasszát burgonyanyomón átpasszírozok, hozzá öntöm a sűrített tej felét és simára elkeverem. A tejszínt felverem, a vége felé hozzá adom a fixálót és összekeverem a gesztenyés masszával.
- Egy gyümölcskenyér formát a piskótával kibélelek, ráöntöm a krémet és befedem a maradék piskótával. Hűtőbe teszem minimum 4-5 órára.
- A hűtési idő után tálra borítom és elkészítem a bevonómasszát. Ehhez a püré másik részét is átpasszírozom, és simára keverem a sűrített tejjel. Rákenem a piskótára és kidíszítem a cukorral. Tálalásig hűtőbe teszem.
Tippek
- Tehetünk a közepébe egy sor meggyet, vagy akár babapiskótát is.