Gesztenyekrémes alagút

Elkészítés: könnyű | 12x30 cm forma

Piskóta


Hozzávalók / 12x30 cm forma:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral jól kikeverem és óvatosan a fehérjéhez forgatom.
  • Rászitálom a lisztet és alaposan összekeverem. 35x40 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180°C-on kb 6-7 perc alatt megsütöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg ízesített gesztenyemassza
  • 1 doboz (375ml) sűrített tej
  • 400 ml tejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • különböző díszítőcukrok

Elkészítés:

  • 25 dkg gesztenyemasszát burgonyanyomón átpasszírozok, hozzá öntöm a sűrített tej felét és simára elkeverem. A tejszínt felverem, a vége felé hozzá adom a fixálót és összekeverem a gesztenyés masszával.
  • Egy gyümölcskenyér formát a piskótával kibélelek, ráöntöm a krémet és befedem a maradék piskótával. Hűtőbe teszem minimum 4-5 órára.
  • A hűtési idő után tálra borítom és elkészítem a bevonómasszát. Ehhez a püré másik részét is átpasszírozom, és simára keverem a sűrített tejjel. Rákenem a piskótára és kidíszítem a cukorral. Tálalásig hűtőbe teszem.

Tippek


  • Tehetünk a közepébe egy sor meggyet, vagy akár babapiskótát is.

További képek